Zář 062023
 
1. září 1983 se poprvé otevřely brány naší mateřské školy dětem. Za 40 let se v mateřské škole vzdělává už třetí generace dětí a vystřídalo se bezmála šest desítek pedagogů. K narozeninám dostala naše školička ten nejkrásnější dárek – nový, moderní pavilon…
Skoro po dvou letech stavebních prací jsme 30. 8. 2023 slavnostně otevřeli přístavbu mateřské školy. V novém pavilonu jsou umístěny 2 třídy.
Do mateřské školy na ulici Petra z Kravař se díky tomuto rozšíření mohla po několika letech vrátit třída s 28 dětmi, která byla umístěna v budově základní školy Kravaře. Kapacita mateřské školy navíc vzrostla o dalších 20 dětí.
Celkové náklady na tuto výstavbu činí 37 mil. Kč. Jedná se o jednu z největších investic města.  Na tento projekt má zřizovatel Město Kravaře podanou žádost o dotaci v IROP ve 20. výzvě v požadované výši 24 mil. Kč.
Slavnostní otevření proběhlo za přítomnosti pozvaných hostů a starostů Hlučínska.
Velké poděkování patří zastupitelům a zaměstnancům města, architektovi Ing. Adamovi Weczerkovi, kteří spolupracovali na tomto projektu.  Zhotovitelem stavby byla firma MIBORO s.r.o.
V odpoledních hodinách proběhlo setkání bývalých a současných zaměstnanců. Všichni si prohlédli prostory nových tříd a prošli si celou budovu mateřské školy, zavzpomínali na dobu kdy v mateřské škole pracovali. Všechny přítomné pozdravila také paní starostka Mgr. Monika Brzesková. O kulturní program se postaraly Viktorie Jařabová a Eva Westová, obě slečny v předškolním věku navštěvovaly naší mateřskou školu.
Nové prostory si budete moci prohlédnout v rámci Dne otevřených dveří, který proběhne v pátek 15.9. od 14.30 do 17 hod!
                                                                                                                                                                                                                                                                                Blanka Postulková, MŠ Kravaře

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.