Led 292024
 

Adventní čas je období, kdy se těšíme na nejkrásnější svátky v roce – Vánoce. Toto čekání a těšení se jsme dětem zpestřili nejrůznějšími činnostmi a akcemi.

Některé třídy se zapojily do soutěže o nejkrásnější vánoční ozdobu, kterou pořádalo Centrum volného času Kravaře. Za umístění v soutěži jsme obdrželi ceny pro děti. Výrobky našich dětí ozdobily vánoční strom u městského úřadu.

Čtvero adventních zastavení, které paní učitelky pro děti připravily symbolizovalo čtyři adventní svíce na adventním věnci…

Během prvního adventního zastavení jsme slavnostně rozsvítili vánoční stromeček v atriu mateřské školy. Typicky zimní počasí nás motivovalo ke zpěvu písní o zimě. Zahřáli jsme se dětským punčem.

Druhé adventní zastavení bylo ve znamení návštěvy Mikuláše.  Za krásnou písničku dostaly děti sladkou nadílku.

Třetí adventní zastavení jsme prožili na zámku v Kravařích. Navštívili jsme výstavu betlémů a výstavu perníků s názvem „Zpívánky, říkanky, koledy.“ Absolvovaly jsme „Putování za vánoční hvězdou“, s andělem jsme si připomněli některé vánoční tradice – pouštění lodiček, rozkrojení jablíčka a další.

Čtvrtým adventním zastavením vyvrcholilo naše těšení na dárečky slavnostním vánočním dnem…V kostele sv. Bartoloměje jsme si společně zazpívali a pak jsme si u stromečku ve třídách rozbalili dárečky od Ježíška.

Během prosince proběhly ve třídách další akce pro děti i rodiče – vánoční tvořivé dílny, rozsvícení vánočního stromečku, vystoupení dětí, adventní kino, školička kouzel Aleše Krejčího, andělské a čertovské dny…

Dovolíme si konstatovat, že jsme si předvánoční čas v mateřské škole užili v poklidu a radosti.

Gabriela Hahnová a Charlotte Řeháčková

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.